Gaziantep Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, üretme olanağı ve kapasitesi varken boş bırakılan, bıraktırılan her tarla ve ahırın, besinde fiyat artışı ve artış manasına yaklaştığını belirterek, “üretme olanağı ve kapasitesi varken boş bırakılan, bıraktırılan her tarla, her ahır; fiyat artışı demek, artış demek, işsizlik demek, vatan dışına alışkanlık demek, döviz açığı demek, karaborsacılık demek, spekülasyonculara çağrı çıkarmak demek, yağ kuyrukları, şeker kuyrukları, besin kuyrukları demek, parasını ödediğiniz besin yüklü gemilere el yerleştirilerek gönderilmeme olsılığı demek” dedi.
İNSANLAR EVİNE EKMEK GÖTÜREMEDİĞİ İÇİN TEPKİLİ
Türkman, yaptığı bildirimde şunları kaydetti: “Bakınız! araba fiyatları arttı diye, x markasının gömlek fiyatı arttı diye hükümete çokta kızan yok, fakat evine ekmek götüremediği, çocuğuna süt içiremediği, mutfakta tenceresini kaynatamadığı, yeterli besinsını alamadığı amacıyla insanlar hükümete tepkili.
KÖYLÜYE ÇİFTÇİYE ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKALIM
Kriz hemen mobilya mağazasında, beyaz eşya mağazasında, giyim mağazasında kuyruğa giren göremezsiniz, fakat asli besin maddelerini alabilmek üzere marketlere koşan, kuyruklar meydana getiren binleri gördük, görmeye devam edeceğiz.
Lütfen gelin sayıları her geçtiğimiz gün azalan zor şartlarda üretim yapmaya çalışan köylüye, çiftçiye, yapımcıya sahip çıkalım. Tarım ve hayvancılığımıza sahip çıkarsak üretim artar, işsizlik azalır, bolluk olur, besin fiyatları düşer, yağ, şeker kuyrukları oluşmaz, vatan dışına alışkanlık azalır, vatandaş gereksinimi olan besinyı alır, evine ekmeğini götürür ve hükümete olan reaksiyonlar de azalır.
EVİNE EKMEK GÖTÜREMEDİĞİ GÜNLERİN HESABINI SORAR
Unutmayalım seçim günü şu kaldırımı, şu ulus bahçesini, şu kültür ve kongre merkezini, şu cemaati olmayan camiyi neden yapmadınız, şu konseri neden vermediniz diye size kimse hesap sormaz, fakat evine ekmek götüremediği günlerin, çocuklarına mahçup bulunduğu artışanların hesabını sorar ve sandığa yansıtır.
BU ÜLKENİN TOPRAĞINDA İNSANINDA ÜRETME KAPASİTESİ VAR YETER Kİ HANS’A DEĞİL HASAN’A SAHİP ÇIKALIM
Hala süre varken, gelin; yarın değil bu günden üretmek amacıyla çırpınan ve bu ülkenin besinsını çoğu ile üretme imkânına sahip olan eli nasırlı köylüye, çiftçiye, yapımcıya sahip çıkalım. Bu ülkenin toprağında ve inshemen bu kapasite var yeterki yanlarında olalım, yeterki doğru karar alalım, yeterki doğru siyaset oluşturalım, yeterki Hans’a değil Hasan’a sahip çıkalım.