• Tarım Arazilerine Yabancı Yatırımcı

    Tarım Arazilerine Yabancı Yatırımcı

    2 Dakika Okuma Süresi
    2 sene önce
    Paylaş

    Türkiye’de yabancı yatırımcıların yeni gözdesinin tarımsal yatırımlar olduğunu dile getiren Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, Manisa’nın İzmir ve İstanbul’a yakınlığı, büyük arazi parçalarının olması ve eksper hizmetlerin bulunmasının yabancıların dikkatini çektiğini söyledi.

    Önceki yıllerde Ege ve Akdeniz sahillerinde genelde villa ve daire yatırımları yapan yabancı yatırımcılar, son yıllerde köylerden tarım arazileri alarak meyve bahçelerine yatırım yapmaya başladı. Yabancı yatırımcıların tarım arazisi yatırımlarında en yüksek tercih ettiği illerden birisi de Manisa oldu. Manisa ve ilçelerinde çoğu yabancı yatırımcı tarlalara, hayvan çiftliklerine ve seralara yatırım yapmaya başladı.

    Yurt içi ve vatan dışında tarım yatırımları tespit edilen ve anahtar teslimi meyve bahçesi kurulum hizmeti veren Başkan Tamer Yaşar, “Bu yıl Gördes, Kula ve Salihli ilçelerinde yabancı yatırımcılar amacıyla bin dekardan çok badem ve fıstık bahçesi kurulumu yaptık. Bazı yatırımcıların da arazi hazırlıklarına devam etmekteyiz. Hazırladığımız arazilere de tekrar badem ve Antep fıstığı dikimi yapılacak. Yatırımcıların bilhassa Manisa’yı tercih etmesindeki en mühim sebeplerden birisi, Manisa’da hala büyük boyutlarda arazi bulunabiliyor olması, eksper hizmet alabilecekleri tarım firmaları sahip olunan olması, İzmir’e ve otoyol ile İstanbul’a birkaç saat ortamında ulaşılabiliyor olması geliyor” dedi.

    Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bilgilerine göre, yabancı gerçek bireylerin satış ve gibi yöntemlerle edinmiş oldukları tarla, bağ, bahçe, zeytinlik gibi tarım vasıflı aktif taşınmazların büyüklüğü 16 milyon 265 bin 176 metrekare olarak görülüyor.

    Benzer Yazılar

    Yorum Yapın

    Sitemizde bulunan içeriklerin kopyalanması, çoğaltılması ve paylaşılması yasaktır. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri bildirmek ve diğer konularda bilgi edinmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.