• Çiğ süt destekleri Yükseldi

    Çiğ süt destekleri Yükseldi

    1 Dakika Okuma Süresi
    2 sene önce
    Paylaş

    Tarım Bakanlığı, çiğ süt prim desteğinin yirmi kuruştan bir liraya çıkarıldığını duyurdu. Buna göre çiğ süt prim desteği tarihinde ilk kez bir liraya çıkarılmış oldu. Artırılan destek, Mart-Nisan ve Mayıs zamanlarında geçerli olacak. Çiğ süt prim desteğinin bu şekilde artırılması soru işaretlerini de yanında getirdi.

    ÇİĞ SÜT PRİM DESTEĞİ YÜKSELDİ PEKİ SÜT FİYATI DÜŞÜK MÜ BELİRLENECEK?

    Ulusal Süt Konseyi’nden çiğ süt fiyat artışı ile alakalı bir karar çıkmadan Tarım Bakanlığı’nın çiğ süt prim takviyeleri ile alakalı açıklama yapması kafaları karıştırdı. Çiğ süt prim desteği tarihinde ilk kez bu oranda çok artırılırken, bu durum, Ulusal Süt Konseyi’nde belirlenecek yeni fiyata yönelik endişeleri da artırdı.

    Alınan verilere göre toplantıda 5.70 lira fiyatın görüşüldüğü kaydediliyor. Bu fiyatta karar kılınması durumunda üreticiler büyük bir hayal kırıklığına uğramış olacak.

    Benzer Yazılar

    Yorum Yapın

    Sitemizde bulunan içeriklerin kopyalanması, çoğaltılması ve paylaşılması yasaktır. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri bildirmek ve diğer konularda bilgi edinmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.