• İthal edilen yağlar Ramazan öncesi satışa sunulacak!

    İthal edilen yağlar Ramazan öncesi satışa sunulacak!

    2 Dakika Okuma Süresi
    2 sene önce
    Paylaş

    Ayçiçek yağında ortaya çıkan aşırı fiyat yükselişleri Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 3. kez sahaya indirdi. TMO ithalatını yaptığı ham ayçiçek yağlarını rafine edilmesi amacıyla fabrikalara gönderdi. Rafine işlemlerinin önümüzdeki zamanlarda bitmesi bekleniyor. www.tarimhaber.net’in TMO yetkililerinden edindiği bilgiye göre yağlar Ramazan evveli Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerinde satışa sunulacak.

    15 GÜN İÇİNDE TÜKENDİ

    Ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan sıradışı yükseliş üstüne TMO, 11 Ocak Ayı 2022’de pazara girmişti. Marketlerde 200 liraları gören ayçiçek yağı TMO Ürün Satış Noktalarında beş litrelik tenekeler 99 TL olarak satılmaya başlanmıştı. Hükümetin besin ürenlerinde yaptığı KDV indirimi ardından TMO ayçiçek yağları da 92,5 TL’den satılmaya başlanmıştı. Yağlarının vatandaşlardan yoğun talep görmesi üstüne TMO, Tarım Kredi Kooperatifleri Marketleri üzerinden de satışa başlamıştı. Satış ağının yaygınlaşması başka taraftan yurttaşların da yoğun isteği neticesinde TMO yağları 15 gün içerisinde tükendi.

    TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ İTHAL EDİLEN HAM YAĞLARI RAFİNE EDEREK PİYASAYA SÜRECEK

    Geçtiğimiz zamanlarda “Türkiye’deki yağ stoklarının kısa sürede tükeneceği” iddiası üstüne market standlarına saldırı eden vatandaşlar izdihama yol açmıştı. Bunun üstüne harekete geçen hükümet Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’dan ayrılamayan yağ gemilerinin Türkiye’ye getirilmesi tarafında çalışma başlattı. Rusya’nın izin vermesi ile yola çıkan ham ayçiçek yağı dolu gemiler geride bıraktığımız zamanlarda Türkiye’ye ulaştı. TMO, bu ham yağları rafine ederek pazara sürecek.
    YENİ FİYATIN 110 LİRA OLMASI BEKLENİYOR

    TMO’nun TKK Marketleri aracılığı ile satmayı planladığı yağların fiyatı ise şimdilik netlik kazanmadı. Fakat www.tarimhaber.net’in edindiği kulis bilgisine göre yağlar tekrar 5 litre olarak 110 TL seviyesinde bir fiyatla satışa sunulacak.

    Benzer Yazılar

    Yorum Yapın

    Sitemizde bulunan içeriklerin kopyalanması, çoğaltılması ve paylaşılması yasaktır. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içerikleri bildirmek ve diğer konularda bilgi edinmek için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz.